Home

Woongroep Maastricht

Actueel

2013/2014

Bestuur

Geschiedenis

Uitgangspunten

Actuele gebeurtenissen

 

 

WOONGROEP MAASTRICHT

 

Woongroep Maastricht is een stichting die al jarenlang actief is met het opstarten van woongroepen in Maastricht.

 

Het eerste resultaat is bereikt en dit betekent, dat een eerste woonvorm voor 55-plussers, genaamd Lindenkruis, nu van start gaat. De eerste woningen worden half 2019 opgeleverd.

 

"Je bent 55 jaar of ouder, je staat positief in het leven, bent gesteld op privacy, maar bent graag actief samen met anderen. Je wordt ouder en beseft, dat de maatschappij niet meer vanzelfsprekend voor je zal zorgen. Je wilt je leven een actieve invulling geven en bent bereid je hiervoor, samen met anderen, in te zetten".

 

LINDENKRUIS

 

Deze locatie, gelegen achter de oude brandweerkazerne, biedt vooralsnog woongelegenheid aan 19 huishoudens.

 

Ieder huishouden is zelfstandig, maar inpandig is er een gezamenlijke ruimte en tuin met de bedoeling initiatieven te ontplooien.

 

De nadruk bij deze woongroep is het hebben van culturele aandacht, nog graag actief willen zijn en zorg voor elkaar. De ligging biedt voor de culturele activiteit ruimschoots mogelijkheden. De markt en Het Vrijthof liggen op minder dan 5 minuten lopen en als de Noorder Brug verlegd is, ontstaat er vlakbij een groot park.

 

MAASVALLEI en de RO groep.

 

Woongroep Maastricht werkt al jarenlang intensief samen met de woningcorporatie Maasvallei om een woongroep van de grond te krijgen.

 

Vanaf de bestemming Lindenkruis, is hierbij ook een nauwe samenwerking met mede-projectontwikkelaar de RO-groep ontstaan.

Aanvankelijk start dit project met 20 appartementen in de sociale sector en is er een zeer beperkte mogelijkheid uit te breiden naar de vrije-sector en koopwoningen.

 

Mocht er interesse zijn, dan zijn er nu nog een gering aantal plaatsen om mee te gaan doen.

 

 

02/02/2018

Aanmelden

Via deze link kunt u - indien nodig - om verdere informatie vragen.

E-mailadres: bestuur@woongroepmaastricht.nl?subject=Aanmelding Woongroep Maastricht&body=Hieronder uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres vermelden.
Graag ook aangeven uw motieven en/of de reden van uw aanmelding%3F
Via info@woongroepmaastricht.nl kunt u om verdere informatie vragen.